Het is bijna teveel

For English, click here

‘Het is bijna te veel’ schreef een luisteraar.

Ik had een interview met de Reformatorische Omroep[i] en kreeg toen ook vragen over mijn jeugd en mijn ziekte. Het was best moeilijk om daarover te praten, maar ook bijzonder. Ik ben wie ik ben, mede door wat ik meemaakte, heel vroeger en minder lang geleden. Niet alleen waar ik doorheen ging toen onze dochter overleed, maar ook wat daarvoor gebeurde, bracht me waar ik nu ben.

Het is bijna te veel en ik vertelde niet eens alles. De woorden raken me. Eigenlijk vind ik het zelf ook. Het is veel en misschien bijna teveel.

Maar toch ben ik er nog.
Ik leef en groei en ontwikkel me.
Ging door. Niet zonder slag of stoot.
Niet alsof er niets gebeurd was.
Ik leer steeds meer eerlijk achterom te kijken,
maar minder door mijn verleden te laten bepalen.

Het gepest beschadigde mij.
Mijn gehoor is niet zoals het moet zijn.
Beperkingen kleurden mijn beleving van het leven.
Dood denderde mijn leven in en walste me bijna plat.
Het is bijna teveel.

Maar ik ben er nog en ik kan niet anders zeggen dan: ‘Dank U Heer, dat U er was. Als U er niet was geweest, was ik er niet meer geweest. Dan had ik nu niet kunnen vertellen wat er is gebeurd, wat dat met mij deed en hoe U er toch was, ook al voelde ik er soms helemaal niks van.’

Het is bijna te veel. Misschien ook wel voor jou. Ik ben niet de enige die moeilijke dingen meemaakte of meemaakt. Ik hoef de krant maar open te doen en te lezen over Afghanistan, Somalië en dichterbij over toeslagenaffaires en kindermisbruik.

Het is bijna te veel. Maar je bent niet alleen. Dat kan ik zeggen, omdat het bijna te veel was.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Een vriend van mij nam het op, als je het wilt horen, stuur me dan even een berichtje.

One Comment on “Het is bijna teveel

  1. Pingback: Veel – Ineke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: