Als er niets meer klopt

Ik open de bijlage en kijk. Ik zie zachte kleuren en in grote witte, gebroken letters: ‘Als er niets meer klopt’. Onderaan staat mijn naam in kleinere letters en links bovenin een babyroze ballonnetje dat omhoog lijkt te bewegen. Dat is Amanda, denk ik en voel de inmiddels vertrouwde scherpe pijn met stille schreeuw diep vanbinnen. Ik laat de tranen toe en blijf kijken en probeer te vatten wat er gebeurt. Als er niets meer klopt. Zoals het hart van mijn dochter. Mijn dochter die als dat ballonnetje ergens wel maar verder helemaal niet aanwezig is.

Als er niets meer klopt. Zo heet mijn boek over Amanda, over mijn weg door het dal, over geloven als je niets anders kunt voelen dan verdriet. Het boek dat ik zelf had willen lezen toen mijn leven van de ene minuut op de andere totaal veranderde. Het boek dat ik zocht toen ik me afvroeg waarom mensen vaak zeggen dat ze in een donker dal waren, maar er gelukkig (en vaak naar eigen zeggen beter) uit zijn gekomen, maar niet hoe ze dat dan deden ín dat dal.

Het was een enorme klus om het te schrijven. Ik ben een aantal keren opnieuw begonnen en verkende verschillende vormen totdat ik ontdekte dat ik het beste gewoon mijn verhaal kon vertellen: wat er is gebeurd, wat ik dacht en deed en wat ik onderweg ontdekte. In mijn boek neem ik je dus mee in mijn verhaal zodat jij er uit kan halen waar je zelf iets aan hebt. Het is een kwetsbaar en eerlijk boek geworden en daarom is het ook wel met schroom dat ik het nu onder de aandacht breng. Maar omdat ik geloof dat er krachtige dingen in staan waar je echt iets aan kunt hebben, doe ik het toch:

Als er niets meer klopt (15,95) is te bestellen via Reserveringsformulier ‘Als er niets meer klopt’ (google.com)

2 Comments on “Als er niets meer klopt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: