Winter in mij

Schrijf een lied over seizoenen. Dat was de opdracht tijdens een song challenge waar ik aan meedeed.

Dus ik brainstormen. Over lente, zomer, herfst en winter. Mijmeren over hoe de lente belofte in zich draagt en de zomer krachtig maakt en eindigt met oogsten. Hoe in de herfst de bomen blaadjes loslaten om vervolgens in de winter in doodse stilte te verzinken. Alles wat overblijft zijn kale takken, soms overdekt met een witte laag. Winterse stilte waarin nieuw leven sluimert, want straks is het lente en begint het weer van voren af aan.

Het is weer bijna lente en het herinnert me aan de maanden na Amanda’s dood. Hoe ik iedere dag mijn rondje door de natuur liep en de narcissen op zag komen en de pijn voelde. Want narcis = paaslelie (in het Zweeds) = lelie = Susan Amanda, mijn dochter. En lente betekent nieuw leven, maar niet in ons geval. En de zwaan zwom met vijf kuikens, maar mijn vijfde was er niet meer. Irrationele gedachten waarvan ik nu weet dat ze normaal zijn, maar die toen maakten dat ik me afvroeg of ik wel normaal was. Het contrast tussen binnen- en buitenwereld kon niet groter zijn.

Ik moest hier ook aan denken toen ik brainstormend allerlei kleine onafgemaakte gedichtjes schreef over seizoenen. Ik koos uiteindelijk deze herinnering en maakte een lied. Toen het af was, klopte het en het was hoopvol en het kwam over, dus besloot ik om voor het eerst naar een professionele producer te gaan en er een radioliedje van te maken, zodat mensen met verdriet het kunnen horen.

En misschien ben jij dat wel: iemand met verdriet. Dan wil ik je met dit liedje een beetje hoop toewensen. En misschien ben jij dat niet, maar ken je iemand met verdriet. Dan hoop ik dat dit liedje je helpt begrijpen hoe die persoon zich misschien voelt. En dat je het stuurt naar degene die verdriet heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: